Thursday, April 9, 2009

Bertukar Menjadi...


















"Bertukar menjadi....!" ala2 digimon gitu heh! Abg Mimy suka sangat sebut ayat tu kalau dia marah ke...sedih ke huhu! Lama ibu tak update blog Akil ni. Sibuknye menjak2 Akil makin besar ni, ditambah dengan kerja rumah yang menimbun, sakit kapla pun mai on & off huhu! Arini ni ibu nak citer pasal Abang Mimy yang ala2 nak kempunan makan kek besday heheh! ciannn Abg Mimy, ibu kenal sangat ngan anak ibu yang sorang ni, kalo dengan kek bila masa pun dia tak tolak, nak2 kalo kek besday! Ahad lepas Abg Mimy dapat jemputan gi b'day party kat umah kawan dia, dekat2 sini jek. Tapi memula tu ibu mmg keberatan nak izinkan, coz party tu diadakan sebelah malam, esok nak skul dear! tapi knowing Abg Mimy nih kan, dia sungguh2 taksub ngan kek!....*sigh* 8.30 mlm baru party start, then ibu & abah just abiskan masa depan tv while tunggu Abg Mimy balik, tup2 dah kol 10.00... abah pun start tunggu depan rumah, pastu Abg Mimy datang kata, kek lom potong lagi...alahai! nak tunggu kol brp baru potong ni? last2 abah suh Abg Mimy balik gak. Dalam keadaan paksa-rela tu, dgn air mata merambu2 kat mata, Abg Mimy masuk rumah jugak. Cuci kaki & terus abah suh Abg Mimy tido, masa tu jam dah nearly kol 11.00...erk, kek utk piasan je kot :o




















The next day, ibu ajak abah gi beli kek. Ibu mana boleh tengok Abg Mimy nangis sbb tak pat mkn kek kan? hehehe! so, sebelum ibu dengar ayat keramat Mimy "bertukar menjadi....!" yg ala2 digimon tu, elokla ibu belikan kek utk Mimy, walopun kek tu cuma kek kecik jek, sedangkan malam tu pulak, ibu sempat dengar Abg Mimy citer pasal kek b'day 2 tingkat kaler coklat yang Abg Mimy tak dpt makan tu, sedeyyy...

1 comment:

kakyong said...

salam ibu akil..

lama tak update blog yer..
mesti abis hati tu, bila dah dibelikan kek.. walo tak sama, @ dah besor ni, pandai pulak nak membanding.. :))

Bertukar Menjadi...


















"Bertukar menjadi....!" ala2 digimon gitu heh! Abg Mimy suka sangat sebut ayat tu kalau dia marah ke...sedih ke huhu! Lama ibu tak update blog Akil ni. Sibuknye menjak2 Akil makin besar ni, ditambah dengan kerja rumah yang menimbun, sakit kapla pun mai on & off huhu! Arini ni ibu nak citer pasal Abang Mimy yang ala2 nak kempunan makan kek besday heheh! ciannn Abg Mimy, ibu kenal sangat ngan anak ibu yang sorang ni, kalo dengan kek bila masa pun dia tak tolak, nak2 kalo kek besday! Ahad lepas Abg Mimy dapat jemputan gi b'day party kat umah kawan dia, dekat2 sini jek. Tapi memula tu ibu mmg keberatan nak izinkan, coz party tu diadakan sebelah malam, esok nak skul dear! tapi knowing Abg Mimy nih kan, dia sungguh2 taksub ngan kek!....*sigh* 8.30 mlm baru party start, then ibu & abah just abiskan masa depan tv while tunggu Abg Mimy balik, tup2 dah kol 10.00... abah pun start tunggu depan rumah, pastu Abg Mimy datang kata, kek lom potong lagi...alahai! nak tunggu kol brp baru potong ni? last2 abah suh Abg Mimy balik gak. Dalam keadaan paksa-rela tu, dgn air mata merambu2 kat mata, Abg Mimy masuk rumah jugak. Cuci kaki & terus abah suh Abg Mimy tido, masa tu jam dah nearly kol 11.00...erk, kek utk piasan je kot :o




















The next day, ibu ajak abah gi beli kek. Ibu mana boleh tengok Abg Mimy nangis sbb tak pat mkn kek kan? hehehe! so, sebelum ibu dengar ayat keramat Mimy "bertukar menjadi....!" yg ala2 digimon tu, elokla ibu belikan kek utk Mimy, walopun kek tu cuma kek kecik jek, sedangkan malam tu pulak, ibu sempat dengar Abg Mimy citer pasal kek b'day 2 tingkat kaler coklat yang Abg Mimy tak dpt makan tu, sedeyyy...