Friday, May 15, 2009

Hobiku - Menulis & Membaca



Lama giler dah saya chidakk ditag oleh sesaper. Kali ni saya ditag oleh kakyong. Kalo yang mengetag tu kasi tau kat blog yg saya telah ditag (macam yg kakyong wat ni..) tentu saya akan cuba sedaya-upaya jugak untuk melunaskannya. Cuma lambat ngan cepat aje. HUHU! tapi selalunyer lambat giler seh!

OK. RULES:

1) A title of your hobby.
2) A brief story
3) Photos to support of course lah.
4) Tag others which you think might have an interesting hobby to share. Could be juz one person. Enuff.

Title - cam yg ada kat atas tuh. Jelas lagi terang.

Saya memang suka giler ngan novel. Mula2 dulu terikut-ikut dengan aktiviti lazim kakak saya, yg tak sudah2 menatap novel2 cinta Mills & Boon (masa tu, novel cintan-cintun brand ni mmg ngetop!), Sydney Sheldon, James Patterson. Pastu saya cuba2 jek. Ambil sebijik, baca. Pastu sebijik lagi. Dan lagi...dan lagi. Sampai sekarang saya takleh stop! Saya mula beralih pula kepada novel melayu tempatan. Senang cakap, novel-mampu-milik gitu. Well not bad aperh! (walaupun alasan sebenar saya: kerana novel2 Inggeris mahal giler..)



Saya jenis yg tak suka meminjam. So saya beli mana2 novel yg saya rasa nak baca. Mula membeli dan mengumpul novel sejak sebelum kawen lagi. Sampai sekarang, novel2 saya masih baik dalam simpanan (dan byk juga yang dipinjam dan tidak dipulangkan terus!! huwaaaa!)


Sampai satu tahap, bila dah asyik-masyuk sangat membaca, saya terpanggil untuk menulis sesuatu. Saya nak lihat novel saya sendiri ada di rak buku bersama-sama novel tempatan yang lain. Merely untuk mencabar keupayan diri sendiri dan berkongsi apa yang saya tahu sedikit-sebanyak. Alhamdulillah, February 2008, impian itu terlaksana.



Rules no. 4 - siapa yang nak ditag?? 2 orang sahabat ini:

- Nozy
- Izz

DONE!

4 comments:

reen said...

wah!!!bnyk sungguh buku dia....jeles ni...huhuhu.....

kakyong said...

salam Ibu Akil

wahh.. lamanyer tak update blog...

Reen.. koleksi buku ibu akil lagi byk ler... jelesnyer daku...

Iza'Izz said...

waduuuhhh.... larr, lepas nie buat pesta buku kat rumah ko jer lah...hahaaha...
Insya'allah...aku akn cuba menjawab tag ko tue...cuma cepat @ lambat...besa laaa kan...u know me...hehehehe

kakyong said...

salam ibu akil..

lama tak update blog.. ada lagi kerja rumah baru.. ;)
http://kakyong72.blogspot.com/2009/05/sesi-menjawab-tag-part-3.html

Hobiku - Menulis & Membaca



Lama giler dah saya chidakk ditag oleh sesaper. Kali ni saya ditag oleh kakyong. Kalo yang mengetag tu kasi tau kat blog yg saya telah ditag (macam yg kakyong wat ni..) tentu saya akan cuba sedaya-upaya jugak untuk melunaskannya. Cuma lambat ngan cepat aje. HUHU! tapi selalunyer lambat giler seh!

OK. RULES:

1) A title of your hobby.
2) A brief story
3) Photos to support of course lah.
4) Tag others which you think might have an interesting hobby to share. Could be juz one person. Enuff.

Title - cam yg ada kat atas tuh. Jelas lagi terang.

Saya memang suka giler ngan novel. Mula2 dulu terikut-ikut dengan aktiviti lazim kakak saya, yg tak sudah2 menatap novel2 cinta Mills & Boon (masa tu, novel cintan-cintun brand ni mmg ngetop!), Sydney Sheldon, James Patterson. Pastu saya cuba2 jek. Ambil sebijik, baca. Pastu sebijik lagi. Dan lagi...dan lagi. Sampai sekarang saya takleh stop! Saya mula beralih pula kepada novel melayu tempatan. Senang cakap, novel-mampu-milik gitu. Well not bad aperh! (walaupun alasan sebenar saya: kerana novel2 Inggeris mahal giler..)



Saya jenis yg tak suka meminjam. So saya beli mana2 novel yg saya rasa nak baca. Mula membeli dan mengumpul novel sejak sebelum kawen lagi. Sampai sekarang, novel2 saya masih baik dalam simpanan (dan byk juga yang dipinjam dan tidak dipulangkan terus!! huwaaaa!)


Sampai satu tahap, bila dah asyik-masyuk sangat membaca, saya terpanggil untuk menulis sesuatu. Saya nak lihat novel saya sendiri ada di rak buku bersama-sama novel tempatan yang lain. Merely untuk mencabar keupayan diri sendiri dan berkongsi apa yang saya tahu sedikit-sebanyak. Alhamdulillah, February 2008, impian itu terlaksana.



Rules no. 4 - siapa yang nak ditag?? 2 orang sahabat ini:

- Nozy
- Izz

DONE!